بهترین کشور ها برای زندگی در سال 2021
امروزه یکی از مهمترین مسائلی که در کشور های پیشرفته وجود دارد، سطح رفاه و رضایت شهروندان آن کشور است. معیار های بسیاری برای بررسی میزان رضایت شهروندان و رتبه بندی کشور ها وجود دارد و گروه های بیشماری برای رتبه بندی کشور ها به صورت سالانه اقدام می کنند. یکی از این گروه ها که با کمک مدرسه وارتون دانشگاه پنسیلوانیا و با همکاری U.S. News & World Report یک رتبه بندی هر ساله ارائه می دهد، گرروه BAV است. این گروه شاخص هایی همچون رفاه، سلامتی و شاخص های کلی زندگی خوب را در نظر گفته و یک رتبه بندی از کشور های دنیا ارائه می کند. ویژگی هایی که در این رتبه بندی مد نظر قرار گرفته است شامل صلح و آرامش افراد جامعه، حقوق بشر حاکم بر کشور، توجه به محیط زیست، برابری های جنسیتی، آزادی های مدنی سیاسی و اجتماعی، وضعیت اقتصادی و بسیای موارد دیگر، می شود.
در واقع مساله اصلی که در این رتبه بندی مد نظر قرار گرفته است، رضایت شهروندان آن کشور از نظر ویژگی های ساختاری جامعه و رفتار حکومت آن ها با مسائل مختلف می باشد. مثلا امنیت یک کشور برای شهروندان، جزو ملاک های اصلی این رتبه بندی محسوب شده و تمامی رتبه های برتر این رنکینگ از امنیت بسیار بالا برخوردارند. به این ملاک های رتبه بندی، ویژگی های اهمیت فرزندان و فراهم شدن امکانات مختلف برای آن ها، اهمیت جامعه و فراهم شدن امکاناتی همچون سیستم بهداشت عمومی، استحکام خانواده، بازار کار خوب، بر طرف شدن نیاز های مالی و ثبات در جامعه را هم باید اضافه نمود.
در ادامه این مقاله 10 رتبه برتر این رنکینگ را از رتبه 1 به بعد بررسی می کنیم:
کانادا
این کشور از نظر این رتبه بندی، جایگاه نخست را به دست آورده و این در حالی است که کانادا پس از کشور روسیه دومین کشور پهناور جهان بوده و حدودا 36.5 میلیون نفر را در خود جای داده است. از نظر ثبات اقتصادی و امنیت و ثبات مشاغل مختلف این کشور وضعیت بسیار خوبی دارد. همچنین تحکیم خانواده و بهداشت عمومی در این کشور بسیار با اهمیت دیده شده است. این کشور همواره بین 10 کشور برتر تولید کننده دنیا جای داشته و تولیداتی همچون مواد غذایی، چوب و کاغذ، صنایع فلزی و شیمیایی از مهمترین کالاهای تولید شده این کشور به حساب می آید. این مسائل را در کنار مهاجر پذیر بودن در نظر بگیرید تا متوجه سطح بالای امنیت شغلی و سلامت جامعه شوید. خوب است بدانید که تولید ناخالص ملی کانادا در سال 2018 به اندازه 1.5 تریلیون دلار بوده و تمامی این مسائل در کنار هم کانادا را به رتبه یک این رنکینگ رسانده است.
دانمارک
شاید برای شما تعجب بر انگیز باشد اما کشور دانمارک رتبه دوم این رتبه بتدی را به خود اختصاص داده است. این کشور در شمال اروپا و در منطقه ای به نام شبه جزیره اسکاندیناوی قرار گرفته است. ثبات سیاسی و اقتصادی این کشور، شفافیت دولت و همچنین سیستم بهداشت و درمانی که برای مردم جامعه تدارک دیده شده، باعث شده که دانمارک به عنوان دومینکشور مناسب برای زندگی انتخاب شود. صنعت این کشور هم بسیار پیشرفته است به طوری که صنایع آهن و فولاد، گردشگری و فرآوری غذا در آن نقش مهمی در توسعه ایفا می کنند. این کشور با وجود نرخ مالیات 24.5 درصدی که دارد از نرخ درآمد سالیانه بسیاری از کشور ها بالاتر بوده و کسب و کارهای نوپا بدون هزینه بالا می توانند شکل بگیرند. تولید ناخالص ملی این کشور در سال 2018 برابر با 1306 میلیارد دلار برآورد می شود.
سوئد
کشور سوئد همواره یکی از آرام ترین و با ثبات ترین کشور های اتحادیه اروپا محسوب می شود. با وجود اینکه این کشور قدرتمند، نیروی نظامی خوبی هم دارد، اما به علت اهمیت ثبات اجتماعی و اقتصادی شهروندانش همواره بی طرف بوده و در هیچ جنگی شرکت نکرده است. یکی از مهمترین معیار ها که سوئد را به جایگاه سوم رسانده است، اهمیت خانواده و فرزندان بوده و همواره در جهت رشد و تعالی خانواده تلاش کرده است. تحصیل رایگان تا مقطع دانشگاه، سیستم حمل و نقل بسیار خوب، رفاه عمومی جامعه و اعتبار بین المللی از دیگر شرایطی است که سوئد را جزو برترین کشور ها معرفی می کند. تولید ناخالص داخلی سوئد در 2018 برابر با 511 میلیارد دلار بوده است.
نروژ
نروژ هم در همسایگی کشور دانمارک بوده جزو منطقه اسکاندیناوی است. درآمد تمامی 5.2 میلیون نفر آن بالا بوده و این در حالی است که تقریبا تمام آن ها در اطراف پایتخت این کشور زندگی می کنند. شکوفای این کشور از زمانی رو به اوج رفت که در سال 1960 در خطوط ساحلی آن، مخازن نفت کشف شد. علاوه بر نفت بسیاری از نیاز های مردم این کشور از طریق دریا فراهم می شود و نقش دریا در زندگی مردم نروژ بسیار اهمیت دارد. تولدی ناخالص 2018 کشور نروژ 370 میلیار دلار بوده و این بدون در نظر گرفتن صادرات نفت است. هزینه های رایگان درمانی هم بسیار در رتبه بالای این کشور موثر است.
استرالیا
کشور استرالیا به صورت چند جزیره مشترک المنابف تشکیل شده و درآمد اصلی آن ها از صادرات کالا و بازار است. درآمد سالیانه و اقتصاد این کشور بر مبنای تولید ناخالص داخلی است. به طوری که این مبلغ به 1.2 تریلیون دلار در سال 2018 رسید و با مقابسه آن با کشور های سوئد و دانمارک به اهمیت و بالا بودن این مقدار پی خواهید برد. با سرمایه گذاری در استرالیا شما می توانید اقامت این کشور را به دست بیاورید و لازم است بدانید که این کار با راه اندازی کسب و کار بسیار راحت است و هیچ چالش حل نشدنی برای این کار وجود ندارد. اهمیت به فعالیت های ورزشی، اهمیت به زنان در جامعه، مهاجر پذیری و بسیاری موارد دیگر استرالیا را به رتبه 5 رسانده است.
سوئیس
سوئیس هم درزمینه بی طرفی در جنگ، حل اختلاف های ین المللی و ثبات سیاسی جزو بهترین کشور های اروپایی محسوب می شود. با وجود جمعیت کمتر از 8.5 میلیون نفره و مساحت 41 هزار کیلومتر مربع، درآمد ناخالص داخلی این کشور در سال 2018 بالغ بر 660 میلیارد دلار تخمین زده می شود که این مبلغ از بسیاری کشور های با جمعیت و وسعت بیشتر، بالاتر است. سیستم های درمانی و ثبات اقتصادی در کنار کیفیت بالای زندگی در این کشور از جمله موارد دیگر برای قرار دادن سوئیس در رتبه 6 جهان هستند.
فنلاند
کشور فنلاند نخستین کشوری بود که به طور همزمان به زنان حق رای و حق ورو به مجلس اعطا نمود و از لحاظ حقوق برابر جنسیتی در صدر این عنوان قرار گرفت. همچنین رفاه اجتماعی که این کشور در نظر دارد هر ساله در حال افزایش است و یکی از سیاست های اصلی این کشور پیشرفت به سمت صنعتی شدن است. اما بیشتر درآمد ناخالص داخلی که برآورد آن در سال 2018 به 236.8 میلیون دلار هم می رسد از بازار آزاد آن تامین می شود. کیفیت بالای زندگی این کشور شمال اروپا همواره زبانزد خاص و عام بوده و همواره به عنوان یک مقصد ایده آل برای مهاجرت به شمار می رود.
هلند
کشور هلند یکی از صنعتی ترین کشورها در حوزه کشاورزی محسوب می شود. این کشور بزرگترین صادر کنندگان محصولات کشاورزی است در حالی که تمامی فعالیت های کشاورزی به صورت صنعتی انجام می شود. این کشور ساحلی دارای حکومت پادشاهی مشروطه بوده و قدرت اصلی در دست نخست وزیر است. تولید ناخالص داخلی کشور هلند هم 770.8 میلیارد دلار در سال 2018 برآورد شده است. علاوه بر مسائل سیاسی و اقتصادی، رفاه اجتماعی مردم هم در اولویت اول حکومت است به طوری که این کشور بیشر ا 1000 پل و 33 هزار کیلومتر مسیر دوچرخه سواری برای رفاه بیشتر مردم فراهم نموده است.
نیوزیلند
نیوزلند با وجود حضورش در یک کشور آسیایی جزو 10 کشور برتر دنیا بوده و از تعداد بسیاری جزیره نشکیل شده است. اقتصاد نیوزلند به صادرات و تبادل کالاهای کشاورزی و دامپروری متکی است و بسیاری از محصولات کشاورزی و دامپروری آن در خود کشور مبادله می شود و نقش مهمی در آن دارد. تولید ناخالص داخلی نیوزلند در سال 2018 به 185 میلیارد دلار رسیده است و این مساله در کنار امنیت بالا، صلح طلب، راه اندازی ساده کسب و کار و نرخ پایین بیکاری این کشور را در زمره بهترین کشور های دنیا قرار می دهد.
آلمان
همواره کشور آلمان را جزو بزرگترین اقتصاد های جهان شناخته ایم. جمعیت بالای آلمان به اقتصاد و صنعت این کشور این امکان را داده که با آموزش نیروی کار مجرب و متخصص به صورت سالیانه کیفیت اقتصاد و رفاه اجتماعی را افزایش دهد. با توجه به اینکه این کشور همواره نرخ فساد و اقتصاد و صنعتی بودن بالایی دارد و همچنین جمعیت 82.7 میلیون نفره آن در حال پیری هستند، این کشور به نیروی کار متخصص خارجی بسیار نیاز دارد و با توجه به این مساله هر ساله تعداد زیادی از مهاجران متخصص این کشور را به عنوان یک مقصد ایده آل انتخاب می کنند. خدمات درمانی مناسب در آلمان، برجستگی در علوم اجتماعی و طبیعی و همچنین تولید ناخالص داخلی 3.5 میلیون دلاری، رتبه 10 برترین کشور ها را به آلمان داده است.