پکیج فرم DS-260 مخصوص برندگان لاتاری
بزن بریم!
از ثبت نام لاتاری جا نمونی اینجا کلیک تا ثبت نامت کنیم

همه چیز درباره اخذ ویزای توریستی

سالیانه افراد بسیاری، به منظور بهره برداری از جاذبه های توریستی و گردشگری، علاقه مند به اخذ ویزای توریستی هستند. جدا از جاذبه های گردشگری، بسیاری نیز اهداف دیگری، نظیر بررسی کشور مورد نظر و کسب اطلاعات بیشتر برای مقصد احتمالی در آینده دارند. از این رو ویزای توریستی، از جذابیت زیادی برای افراد و مشاغل برخوردار است. شما را دعوت به خواندن ادامه این مقاله از برتر مهاجر می کنیم.

 

راهنمای ویزای توریستی

ویزای توریستی چیست؟

ویزای توریستی، نوعی از ویزا است که بصورت کوتاه مدت به افراد این امکان را می دهد تا در کشوری اقامت داشته باشند. این محدودیت در هر کشوری متفاوت بوده و بسته به شرایط ، زمان مشخصی دارد. اخذ ویزای توریستی در هر کشور متفاوت است.

در زیر به انواع ویزا اشاره ای می شود و تفاوت آنها بطور مختصر تشریح می گردد:

1- نخستین نوع ویزا، روادیدی است که به منظور برخورداری از جاذبه های گردشگری و توریستی به افراد متقاضی داده می شود.

2- نوع دوم ویزا به روادیدی اشاره دارد که به منظور دیدار آشنایان و دوستان به افراد اعطا می شود. برای تعداد زیادی از کشورها، اعطای ویزا در این نوع همانند نوع اول بوده و تنها در برخی از مدارک تفاوت دارد. ضمنا، اخذ ویزای توریستی برای متقاضیان در این حالت محتمل تر از حالت اول است.

3- سومین نوع ویزا اشاره به ویزای مختص به درمان و معالجه دارد و به کسانی که با هدف بهبودی قصد مسافرت به کشورهای دیگر را دارند داده می شود.

4- نوع دیگر ویزا، مختص واردات و صادرات بوده و به عنوان ویزای تجارت بین کشورها شناخته می شود.

5- نوع پنجم ویزا به ویزای کار و تعطیلات شهرت دارد. اخذ ویزای توریستی در این نوع، به افراد اجازه می دهد تا هنگام حضور در کشور مورد نظر، به صورت محدود به کار بپردازد.

6- ششمین و آخرین نوع ویزا، ویزای عبور یا ترانزیت نام دارد و به افراد اعطا می شود تا از مرز کشوری عبور کرده و وارد کشور دیگری شوند. مدت این نوع ویزا بسیار محدود است.

ورود به هر کشوری، نیاز به ویزا دارد. اخذ ویزای توریستی به منظور اهداف گوناگون نظیر درمان، تجارت یا دیدار آشنایان فرد را مستلزم به طی کردن مراحل قانونی اخذ ویزای توریستی کشور مورد نظر می کند.

بطور خلاصه، برای اخذ ویزای توریستی، فرد بایستی از سفارت کشور مدنظر تعیین وقت نماید. عموما، تعیین وقت از سفارت، بطور آنلاین صورت می پذیرد. طبق مقررات هر سفارت ابتدا بایستی فرم درخواست ویزای توریستی توسط متقاضی تکمیل گردد و در سایت مربوطه بارگذاری گردد. پس از ارسال درخواست زمانی طی می گردد و نهایتا سفارت موردنظر، زمان های پیشنهادی را در اختیار متقاضی قرار می دهد و پس از انتخاب زمان، حضور فرد در ساعت و مکان مشخص الزامی می گردد.

به منظور اخذ ویزای توریستی ، هر کشور مدارک مشخصی را از سوی سفارت خود درخواست می نماید، اما بطور کلی فرد متقاضی بایستی مدارک زیر را حتما در روز مصاحبه همراه خود داشته باشد:

  • اصل شناسنامه
  • کپی شناسنامه
  • 2 قطعه عکس با فرمت خواسته شده
  • ارائه ی دعوت نامه در صورت وجود اقوام درجه یک
  • ترجمه ی رسمی شناسنامه
  • بلیط هتل
  • ارائه ی پرینت حساب
  • سند ملکی
  • بلیط رزرو شده ی رفت و برگشت
  • گواهی تمکن مالی
  • بیمه ی مسافرتی

ویزای توریستی اروپا

نام دیگر ویزای توریستی اروپا ویزای شینگن است. کشورهای پرتغال،  لتونی، هلند، بلژیک، جمهوری چک،لیتوانی، مجارستان، دانمارک، استونی، فنلاند، سوئد، آلمان، یونان، ایسلند، ایتالیا، اسلواکی، لوکزامبورگ، اتریش، مالت، نروژ، فرانسه، لهستان، اسلوونی، اسپانیا، سوئد، سوئیس و لیختن اشتاین، ۲۶ کشور عضو پیمان شینگن محسوب می گردند.بیش از 15 میلیون نفر در سال 2019 برای سفر به اروپا از ویزای شنگن خود استفاده کردند .

در مجموع، 4 نوع ویزای توریستی اروپا صادر می گردد که با حروف الفبا مشخص می شوند :

ویزای تایپ A:

این نوع روادید، به ویزای ترانزیت فرودگاهی مشهور است، در این نوع ویزا، افراد اجازه خروج از فرودگاه را ندارند و تنها می توانند در فرودگاه این کشور ویزای خود را تعویض نموده و از این کشور خارج گردند.

  • سوال:شهروندان کدام کشور ها ویزای ترانزیت فرودگاهی نیاز دارند؟شهروندان برخی کشورها به ویزای ترانزیت فرودگاهی نیاز دارند تا در فرودگاه های کشورهای ناحیه ی شینگن هواپیمای خود را تعویض کنند . لیست کشورهایی که مشمول این امر هستند :افغانستان ، بنگلادش ، کنگو ، اریتره ، اتیوپی ، غنا ، ایران ، عراق ، نیجریه ،پاکستان ، سومالی و سریلانکا

ویزای تایپ B:

به ویزای عبور (ترانزیت) معروف است. در این نوع ویزا به مسافر اجازه خروج از فرودگاه کشور عضو شینگن داده می شود تا بتواند به کشورهای خارج از ناحیه ی شینگن مسافرت کند. دارنده این نوع روادید اجازه ماندن یا اقامت در کشور صادر کننده ویزا را ندارد. فرد مسافر می توانند از راه مختلف زمینی و هوایی به وسیله ی ماشین ، اتوبوس یا هواپیما کشور مورد نظر را ترک نموده و وارد خاک کشور ثانوی شود و اقامتش در خاک کشور شینگن بیش از 5 روز طول نکشد.

ویزای تایپ C:

این نوع ویزا که رایج ترین نوع ویزای شنگن است و به ویزای اقامت کوتاه مدت ( short stay schengen visa ) معروف است ، مدت زمان محدود 90 روزه در یک دوره ی 180 روزه دارد و هدف از اخذ ویزای توریستی در این نوع معمولا بازدید کشور مربوطه و اهداف توریستی و گردشگری است. در این نوع روادید، فرد اجازه ورود به خاک کشور مورد نظر و تمامی کشورهای عضو اتحادیه شینگن را دارد. این نوع ویزا بسته به اجازه تعداد ورود، شامل یکبار، دوبار و چندین بار ورود به خاک حوزه مشخص شده است.

  • ویزای شینگن یکبار ورود  یا single-entry visa :

به دارنده ی این نوع ویزا اجازه داده میشود که فقط یکبار کشور عضو شینگن را ترک کند.پس از یک بار خروج از این ناحیه ویزای شخص منقضی میشود حتی اگر مدت اعتبار آن به سر نرسیده باشد .ملخص کلام : به محض خروج کار تمومه ! 😉

  • ویزای شینگن دو بار ورود یا double-entry visa :

دارنده ی این نوع ویزا مجوز دارد کشور شینگن را طی مدت زمان اعتبار ویزا ، دوبار ترک کند . به عبارتی با خروج دوم از کشور مدنظر ، ویزای شخص منقضی میشود .

  • ویزای شینگن چندبار ورود یا multiple-entry visa :

در این تایپ ویزا که خود انواع مختلفی دارد ، شخص دارای ویزای چندبار ورود تا حداکثر 90 روز طی یک دوره ی 180 روزه میتواند هر چندبار که بخواهد کشور شینگن مدنظر را ترک و دوباره وارد شود .

ویزای تایپ D:

این نوع ویزا به ویزای ملی اقامت طولانی مدت (national long-stay visa)  شهرت دارد.اخذ ویزای توریستی در این حالت برای افراد مشخصی است که در یکی از کشورهای حوزه شینگن مشغول به تحصیل و کار هستند و یا اقامت دائمی دارند. دارنده این نوع ویزا می تواند بیشتر از 90 روز در اروپا اقامت داشته باشد.

زمان اخذ  ویزای  توریستی اروپا

برحسب مصوبات  جدید شورای اتحادیه  اروپا مدت زمان درخواست ویزای شینگن، حداقل 60 روز قبل از سفر به کشور مقصد است. همچنین طبق تصویب جدید اتحادیه، حداکثر فاصله میان اخذ ویزای توریستی و زمان سفر تنها 15 روز است. مدت زمان پاسخ دهی کنسولگری کشورهای اروپایی جهت اخذ ویزای توریستی اروپا، حداقل 3 هفته به طول خواهد انجامید.

هزینه اخذ ویزای توریستی اروپا

طبق تصویب شورای اتحادیه اروپا، هزینه صدور روادید اروپا یا شینگن با افزایش 33 درصدی همراه بوده است. بر طبق این مصوبه متقاضیان اخذ ویزای توریستی از ابتدای ژانویه 2020 میلادی، بایستی به جای پرداخت 60 یورو برای افراد بزرگتر از 13 سال به منظور اخذ ویزا، 80 یورو پرداخت نمایند. کودکان بین 6 تا 12 سال معمولا نصف افراد بزرگسال، مشمول پرداخت هزینه  هستند و کودکان زیر  5 سال  معاف از پرداخت خواهند بود. همچنین طبق تصویب جدید اتحادیه، حداکثر فاصله میان اخذ ویزای توریستی و زمان سفر تنها 15 روز است.

هزینه اخذ ویزای توریستی معمولا بصورت نقد و در سفارت و یا کنسولگری کشور مربوطه صورت می پذیرد. همچنین امکان پرداخت هزینه از طریق کارت های اعتباری نظیر ویزا کارت نیز در بسیاری از سفارتخانه ها امکان پذیر است، اما ممکن است برخی از سفارتخانه ها از دریافت هزینه به صورت اعتباری  امتناع ورزند،  بنابراین مطمئن ترین گزینه همراه  داشتن پول نقد جهت پرداخت می باشد. هزینه ویزای اروپا شامل هزینه ویزا و خدمات مربوطه می باشد. لازم به ذکر است که در صورت رد درخواست شما مبنی بر اخذ ویزای توریستی از جانب سفارت، هزینه های پرداختی به شما عودت نمی گردد.

دلایل رد اخذ ویزای توریستی اروپا

  1. معمولا افسران سفارت خانه ها، سرسختی زیادی برای افراد زیر 35 سال در نظر میگیرند و دلایل محکمی را برای اثبات برگشت آنها پس از اتمام زمان ویزا خواستار می شوند.
  2. تاهل بسیار مهم تلقی می شود. معمولا افراد مجرد بیشتر زیر ذره بین قرار می گیرند. از نظر افسران سفارت خانه ها، شانس برگشت افراد متاهل به خاک کشور خود، بیشتر از افراد مجرد است.
  3. عدم اثبات کافی در مورد شغل و کسب و کار فرد متقاضی، دلیل قانع کننده ای برای افسران کنسولگری ها به منظور رد درخواست متقاضیان هستند. همچنین تمکن مالی، موضوع دیگری است که هنگام اخذ ویزای توریستی، مورد توجه کنسولگری ها قرار می گیرد.
  4. پاسپورت سفید و بدون سابقه قبلی، شانس اخذ ویزای توریستی اروپا را کاهش می دهد. همه این دلایل، به نوعی به این اصل برمی گردد که فرد متقاضی، تضمینی برای بازگشت به کشور خود پس از پایان سفر به سفارت خانه ارائه دهد.

مطالب پیشنهادی برتر مهاجر :

شرایط اخذ ویزای آلمان

راهنمای جامع اخذ ویزای دبی

اخذ ویزای کانادا + آشنایی با شرایط و انواع ویزای کانادا

رفع ریجکتی ویزای آمریکا

 


صفحه اینستاگرام کانال تلگرام

نظر خودتان را ارسال کنید