پکیج فرم DS-260 مخصوص برندگان لاتاری
بزن بریم!
از ثبت نام لاتاری جا نمونی اینجا کلیک تا ثبت نامت کنیم

روش های اعتبار سنجی مدرک دانشگاهی

یکی از رویه های معمولی که هر کسی برای انجام مراحل اپلای باید انجام دهد، اعتبار سنجی مدرک دانشگاهی است. این اقدام به این علت اهمیت پیدا ی کند زیرا بسیاری از دانشگاه ها مدرک دانشگاهی را به عنوان یک معیار ارزشیابی دانشجو در نظر گرفته و در روند پذیرش هرکس تاثیر گذار است.  اما اهمیت شناخت این مطلب ما را بر آن داشت که مطلبی در این مورد و آشنایی شما تهیه کنیم تا در ابتدا با مفهوم اعتبار سنجی مدرک دانشگاهی و سپس روند آن به طور کامل آشنا شوید.

مدرک دانشگاهی

تعریف اعتبار سنجی مدرک دانشگاهی

 

سنجش اعتبار مدرک و ارزش علمی که یک موسسه آموزشی در سطح کشور دارد را می توان از طریق اعتبار سنجی مدرک آموزشی مشخص نمود. این ارزشیابی دارای معیار ها و ضوابط مشخصی است. این ضوابط و مقررات که توسط وزارت علوم، تحقیقات و فناوری مشخص می شود برای بررسی میزان اعتبار یک مدرک از موسسه های آموزشی جهان و حتی ایران استفاده می شوند. به طور مثال این اعتبار سنجی برای هر کشور به صورت دانشگاه های مورد تایید این وزارتخانه به صورت هر ساله برای تمامی دانشجویان مشخص می شود. این بررسی به شما کمک می کند که اگر قصد بازگشت از یک دانشگاه خارجی به کشور خود را داشته باشید، اطمینان حاصل کنید که این مدرک در کشور خودمان از اعتبار و ارزش کافی برخوردار است. بنابراین قبل از هر اقدامی برای مهاجرت تحصیلی و انتخاب دانشگاه مقصد، حتما از اعتبار و ارش مدرک آن دانشگاه و مورد تایید بودن آن توسط وزارت علوم اطمینان حاصل نمایید.

مدرک دانشگاهی 1

روش های اعتبارسنجی

یکی از اصلی ترین روش های ارزشیابی مدارک تحصیلی توسط یک گروه صورت می پذیرد. این گروه که شورای ارزشابی نام دارد، مدارک دانشگاهی را از نظر میزان پایبندی یک دانشگاه به مدرک مورد ارزیابی و بررسی قرار می دهند. روش های دیگری که در ادامه به شما معرفی می شوند، روش های دیگر ارزشیابی مدرک تحصیلی هستند.

طول دوره تحصیلی و اقامت

یکی از روش هایی که می توان به کمک آن ثابت کرد مدرک تحصیلی یک فرد از اعتبار کافی برخوردار است، بررسی و مقایسه طول دوره تحصیل دانشجو در یک دانشگاه برای تمامی مقاطع با طول دوره اقامت فرد در آن کشور است. به عنوان نمونه می توان بیان کرد که طول دوره کاردانی 24 ماه است و حداقل مدت زمانی که دانشجو در محل تحصیل خود باید اقامت داشته باشد 16 ماه می باشد. این مقدار برای دوره لیسانس 48 ماه تحصیل و 32 ماه اقامت است. برای دوره های دکتری و کارشناسی ارشد هم به همین ترتیب قابل محاسبه است. به این ترتیب اگر یک دانشجوی دوره کارشناسی کمتر از 32 ماه در محل تحصیل خود اقامت داشته باشد به این معناست که این مدرک ارزش و اعتبار کافی را ندارد.

کمیسیون های ارزشیابی و اعتبارسنجی

مدرک دانشگاهی 2

برای اعتبار سنجی و بررسی هر مدرک، معمولا هر رشته برای خود یک گروهی متشکل از افراد خبره تشکیل می دهند تا با همکاری آن ها بتوانند به بررسی اعتبار مدرک تحصیلی افراد متقاضی بپردازند. این گروه بر اساس مقررات و آیین نامه ها و همچنین مصوبات شورای ارزشیابی مدرک کار بررسی مدرک تحصیلی را انجام می دهند. افرادی که در این شورا هستند از رئیس شورا، دبیر شورا که همان مدیر کل امور دانش آموختگان نیز هست، معاوت آموزشی وزارت علوم، معاون پژوهشی این وزارت خانه، رئیس مرکز نظارت ارزشیابی آموزش عالی و همچنین پانزده نفر از شخصیت های علمی و فرهنگی که فارغ التحصیل رشته مربوطه هم هستند، تشکیل می شود. این افراد بر اساس آیین نامه هایی که توسط وزیر هم تایید شده، برای متقاضیان دارای مدرک خارج از کشور که قصد ادامه تحصیل در ایران یا تقاضای اعتبار سنجی مدرک خود را دارند، اعتبار و ارزش مدارک تحصیلی را مورد ارزیابی قرار می دهند.

اعتبارسنجی دانشگاه خارج از کشور

مدرک دانشگاهی 3

از جمله ویژگی هایی که یک دانشگاه خارج از کشور را می توان مورد ارزیابی قرار داد ویژگی های آموزشی، پژوهش ها و فناوری های موجود، سیستم ها اداری و مالی و در نهایت امکانات تفریحی و رفاهی هستند. بر اساس این فاکتور ها دانشگاه های سراسر جهان را می توان به چند دسته: ممتاز، خوب، متوسط، ضعیف و غیر قابل قبول تقسیم نمود. با توجه به این اعتبار سنجی که برای هر دانشگاه انجام می شود هر دانشجو می تواند دانشگاه مربوطه را برای ادامه تحصیل انتخاب کند و با توجه به سطحی که برای آن منظور شده می تواند مدرکی از سطح ممتاز تا غیر قابل قبول دریافت نماید.

اعتبارسنجی مدارک دانشگاهی در ایران

اعتبار سنجی مدارک و دانشگاه های درون کشور عملا نوعی رتبه بندی دانشگاه ها به رتبه های ممتاز تا غیر قابل قبول است. افراد متقاضی که قصد ادامه تحصیل در یکی از دانشگاه های کشور را داشته باشند با این اعتبار سنجی می توانند میزان امکانات آموزشی، تفریحی و فرهنگی که آن موسسه آموزشی در اختبار آن ها قرار می دهد را مورد ارزیابی قرار داده و بهترین مقصد را برای ادامه تحصیل خود انتخاب کنند.

این اعتبار سنجی به دانشجویان مستعد تر این امکان را می دهد در انتخاب دانشگاه مورد نظر در انتخاب رشته کنکور دانشگاهی را انتخاب کنند که دارای اعتبار بیشتر و امکانات بهتر است.


صفحه اینستاگرام کانال تلگرام

نظر خودتان را ارسال کنید