پکیج فرم DS-260 مخصوص برندگان لاتاری
بزن بریم!
ثبت نام لاتاری با 80 درصد تخفیف کد : blackfriday

مهاجرت به ترکیه از طریق تحصیل

ویزای تحصیلی ترکیه

در مقاله مهاجرت به ترکیه از طریق تحصیل از برتر مهاجر در ابتدا پر تکرار ترین سوالات در این باره را برای شما مطرح می کنیم. در ادامه مقاله از وضعیت و هزینه های تحصیلات در ترکیه برای شما خواهیم گفت و در انتهای مقاله در مورد اخذ ویزای تحصیلی خواهیم پرداخت. همچنین در صورت داشتن هرگونه سؤال در مورد مقاله مهاجرت به ترکیه از طریق تحصیل می توانید در بخش نظرات مطرح نمایید. همراه ما باشید.

افرادی که قصد مهاجرت تحصیلی به ترکیه را دارند می توانند به راحتی با ویزای تحصیلی یک اقامت طولانی را تجربه کرده و با کمترین مخارج دوران تحصیلی خود بگذرانند. در سال های اخیر به دلیل افزایش زیاد نرخ ارز در ایران، ایرانیان به فکر مهاجرت به کشور هایی که کمترین مخارج را برایشان دارند، هستند. یک از محبوب ترین کشور ها نزد شهروندان ایرانی ترکیه است. زیرا این کشور ارتباط قوی با اروپا دارد و یکی از کم خرج ترین کشور ها برای مهاجرت می باشد.

در بین انواع مهاجرت ها به ترکیه، مهاجرت تحصیلی از همه نوع مهاجرت ها برای افراد کم هزینه تر است. مهاجرت به اروپا برای شهروندان ایرانی کمی مشکل است به خاطر بعضی از ایرانیان برای مهاجرت به اروپا ابتدا به ترکیه سفر می کنند و سپس بعد از گذشت  مدتی خود را برای مهاجرت به اروپا آماده می کنند. گفتنی است که مخارج تحصیلات در کشور ترکیه به مراتب کمتر از کشور ها اروپایی می باشد.

سوالات پر تکرار

در ادامه مقاله به پر تکرار ترین سوالاتی که شما از ما پرسیده اید خواهیم پرداخت؛ همراه ما باشید.

  • وضعیت قبول شدن در دانشگاه ها ترکیه به چه صورت است و برای تحصیلات در این دانشگاه چه قدر باید بپردازیم؟
  • شهروندان ایرانی می توانند بدون پرداخت هزینه دانشگاه تحصیل کنند؟
  • وزارت بهداشت در ایران کدام یک از دانشگاه های ترکیه را قبول دارد؟

در مرحله اول افراد باید یک دانشگاه یا آموزشگاه انتخاب کنند. پیشنهاد می کنیم درباره تمامی دانشگاه و آموزشگاه ترکیه تحقیق لازم را انجام دهید تا بتوانید برای هدفی که تعیین نمودید، بهترین انتخاب را داشته باشید. گفتی است که برای تحصیل در ترکیه اصلا مهم نیست که در چه مقطعی تصمیم به ادامه تحصیلی دارید. افراد می توانند از پایین ترین مقطع تا بالاترین آن در این کشور مشغول به تحصیل شوند. اگر دوست دارید فرایند کاملی از تحصیلات در ترکیه بدانید با ما در ادامه مقاله همراه باشید تا مرحله به مرحله برای شما توضیحات لازم را بیان کنیم.

وضعیت مهاجرت تحصیلی به ترکیه

مدارس این کشور  حتی در سطوح ابتدایی پذیرای دانش آموزان خارجی هستند. مهاجران دانش آموز می توانند به راحتی در مدارس کشور ترکیه ثبت نام نمایند. برای این امر باید کارنامه سال قبل خود را به همراه مدارک شناسایی به مسئول مربوطه مدرسه تحویل دهند. بیشتر مدارس در ترکیه به زبان استانبولی تدریس می کنند و هزینه آن ها نیز به نسبت ایران کمتر می باشد. برای تحصیل در مدارس ترکیه، ایرانی ها چهار حق انتخاب دارند و می توانند به صورت آزادانه یکی از این موارد را برای تحصیلات خود انتخاب کنند.

  1. مدارس دولتی ترکیه
  2. مدارس ایرانی ترکیه
  3. مدارس خصوصی ترکیه
  4. مدارس بین المللی ترکیه

تحصیلات در ترکیه در مدارس دولتی،خصوصی و بین المللی

دانش آموزانی که قصد تحصیل در مدارس بین المللی را دارند، باید هزینه بیشتر نسبت به دیگر مدارس پرداخت کنند. در مدارس تمامی دروس به زبان انگلیسی تدریس می شود. هزینه بر بودن این مدارس مزایایی نیز دارد. یک از مهم ترین ویژگی آن ها ارائه معتبر ترین دیپلم در کل دنیا است. افراد می توانند بعد از تمام شدن دوره تحصیلی خود با دیپلم دریافت شده در بیشتر دانشگاه ها دنیا مشغول به تحصیل شوند. افرادی که تصمیم به تحصیل در مدارس خصوصی یا دولتی کشور ترکیه داشته باشد می توانند با کمترین هزینه و یا بدون پرداخت هزینه حتی برای ایرانیان تحصیلات خود را ادامه دهند.

این مدارس به طور معمول به زبان ترکی استانبولی تدریس می نمایند. مدارس دولتی ترکیه برای ثبت نام، از متقاضیان خود درخواست کارت اقامت بلند مدت می کنند. دانش آموزانی که قصد تحصیل در مدارس خصوصی ترکیه دارند باید برای هر سال تحصیلی به طور میانگین 3.500 دلار پرداخت کنند. لازم به ذکر است با تحصیلات در مدارس خصوصی ترکیه می توانید از امکانات تحصیلی فوق العاده ای بهرمند شوید.

یادگیری زبان دوم در مدارس خصوصی و دولتی ترکیه از الزامات است. فرد می توانند بین یکی از زبان ها فرانسوی، انگلیسی، آلمانی و اسپانیایی انتخاب کند و به عنوان زبان دوم مشغول به یادگیری آن شود.

تحصیلات در ترکیه در مدارس ایرانی

مدارسی در این کشور می باشد که مختص به ایرانیان است. معمولا افرادی که قصد بازگشت به ایران را دارند، تصمیم به تحصیل در این مدارس می گیرند. وزارت علوم در ایران نیز مدارک صادر از این مدارس را قبول دارد و فرد بدون هیچ دردسری می تواند در ایران ادامه تحصیل داشته باشد. در این مدارس دقیقا همان کتاب هایی که در مدارس کشور ایران تدریس می شود، درس می دهند. هزینه تحصیل در این مدارس به طور میانگین تمامی مقاطع حدود 750 دلار برای هر سال تحصیلی می باشد. لازم به ذکر است که تعداد و ظرفیت این مدارس در ترکیه بسیار محدود می باشد. در ادامه این بخش از مقاله به میزان مخارج تحصیل در انواع مدارس ترکیه پرداختیم.

  • هزینه تحصیل در مدارس دولتی در ترکیه کاملا رایگان می باشد.
  • هزینه تحصیل در مدارس ایرانی در ترکیه به طور میانگین سطوح تحصیلی 750 دلار به صورت سالانه می باشد.
  • هزینه تحصیل در مدارس خصوصی در ترکیه به طور میانگین سطوح تحصیلی 3.500 دلار به صورت سالانه می باشد.
  • هزینه تحصیل در مدارس بین المللی در ترکیه به طور میانگین سطوح تحصیلی 27.000 دلار به صورت سالانه می باشد.

مهاجرت به ترکیه با ورود به دانشگاه های این کشور

بیشتر آمار ثبت شده برای مهاجرت های تحصیلی به ترکیه، مربوط به ایرانیان می باشد. در بین مهاجران ایرانی که قصد تحصیل در کشور ها خارجی دارند، ترکیه از محبوبت خوبی برخوردار است. در این بین رشته های پزشکی در مقایسه با دیگر رشته ها، از محبوبیت بالایی برخوردار است. دلیل این حجم از محبوبیت پایین بودن مخارج تحصیل در رشته پزشکی در کشور ترکیه است. در سال ها اخیر آمار این مدل مهاجرت در بین ایرانیان به طور چشم گیری افزایش یافته.

دانشجویانی که قصد ثبت نام در دانشگاه های ترکیه را دارند باید دیپلم 12 ساله داشته باشند. دانشگاه های ترکیه برای پذیرش دانشجو ابتدا مدرک دیپلم و مدارک شناسایی وی را چک می کنند. دانشجویان پس گذراندن مراحل اولیه ثبت نام خود باید در آزمون یوس شرکت کنند. نمره قبولی این آزمون در هر دانشگاه متفاوت است. آزمون دیگری به نام سات وجود دارد که برخی از دانشگاه ها ترکیه برگزار می کنند که این آزمون نیز نمره قبولی واحدی ندارد و برای هر دانشگاه متفاوت است. قابل توجه افرادی که تصمیم به تحصیل در رشته ها پزشکی دارند، باید بتوانند بالاترین نمره در آزمون یوس کسب کنند.

مهاجرت به ترکیه برای ادامه تحصیل در سطوح ارشد و دکترا

دانشجویانی که می خواهند ادامه تحصیل در مقطع فوق لیسانس یا دکترا داشته باشد. باید یک سری مدارک ویژه تری ارائه دهند تا بتوانند برای ثبت در این سطوح اقدامات لازم را انجام دهند. در ادامه این بخش از مقاله لیست این مدارک را برای شما مطرح می کنیم.

  • پر کردن فرم های مربوطه
  • هماهنگ کردن مدارک تحصیلی لیسانس یا فوق لیسانس با دانشگاه ترکیه
  • ارائه رزومه قوی و به روز
  • داشتن مدارک زبان آیلتس یا تافل با نمرات بالا
  • تحویل انگیزه نامه
  • کسب نمرات بالا در آزمون های GRE یا GMAT
  • توصیه نامه ها استاد ها
  • و …

تمامی رشته ها در این دو سطح هم به زبان ترکی استانبولی و هم به زبان انگلیسی تدریس می شوند. افرادی که زبان ترکیه استانبولی را بلد باشند و در کلاس ها ترکی شرکت کنند، هزینه کمتری متحمل می شود.

هزینه تحصیلات در ترکیه در سال 2020

در این بخش از مقاله درباره مخارج تحصیلی در دو دسته دانشگاه دولتی و خصوصی ترکیه در مقاطع ارشد و دکترا برای شما مطرح می کنیم. مخارج ذکر شده در زیر همراه با مخارج زندگی در ترکیه می باشد که به طور حدودی و میانگین است.

برای دانشگاه های دولتی، دانشجویان بابت هر ترم تحصیلی باید حدود 2.000 دلار پرداخت کنند.

برای دانشگاه های خصوصی، دانشجویان بابت هر ترم تحصیلی باید حدود 13.000 دلار پرداخت کنند.

لازم به ذکر است که مبالغ فوق مربوط تحصیلات به زبان ترکیه می باشد. برای تحصیلات در زبان انگلیسی گاها باید تا دو برابر این مقدار پرداخت شود.

از مبالغ فوق به صورت ماهانه 400 دلار صرف هزینه های زندگی در ترکیه می شود.

مهاجرت به ترکیه با ویزای تحصیلی

آخرین قدمی که برای مهاجرت به ترکیه داشته باشید، تقاضای ویزای تحصیلی ترکیه می باشد. برای دریافت ویزای تحصیلی هشت نوع ویزا وجود دارد که افراد می توانند با توجه به هدف خودی یکی از آن را انتخاب کنند. در این باره پیشنهاد می کنیم از یک وکیل مهاجرتی کمک بگیرید تا در آینده به مشکلات پیش بینی نشده برخورد نکنید.

برای درخواست ویزای تحصیلی ترکیه باید به کنسولگری ترکیه رفته و مدارک خواسته شده را ارائه دهید. از جمله این مدارک فرم های مربوطه است که باید آن ها را پر کنید. از مهم ترین مدارک، گواهی پذیرش دانشگاه مقصد می باشد. در نهایت سایر مدارکی که باید ارائه دهید، مدارک شناسایی می باشد. بعد از ارائه مدارک ذکر شده و پرداخت هزینه های اداری پرونده شما در جریان کار اداری قرار می گیرد. حداکثر 2 ماه طول می کشد تا ویزای تحصیلی ترکیه برای شما صادر گردد.

مطابق سیاست ها برنامه ریزی شده توسط دولت ترکیه، سالانه به حدود 350000 نفر از اتباع خارجی را برای دانشگاه های این کشور پذیرش می شوند.

از اینکه تا انتهای مقاله  مهاجرت به ترکیه از طریق تحصیل با برتر مهاجر همراه بودید؛ سپاس گذاریم.

همچنین یاد آور می‌شویم در صورتی که سؤال یا ابهامی در مورد مهاجرت به ترکیه از طریق تحصیل می‌توانید در قسمت نظرات اعلام نمایید.

 


صفحه اینستاگرام کانال تلگرام

نظر خودتان را ارسال کنید