20 درصد تخفیف ثبت نام لاتاری: dv2025

چطوری پاسپورت بگیرم و چه مدارکی لازم دارم ؟

در مقاله چطوری پاسپورت بگیرم و چه مدارکی لازم دارم از برتر مهاجر در مورد تاریچه اولین پاسپورت صادره و انواع آن بحث خواهیم نمود  و در آخر به نحوه گرفتن و مدارک موردنیاز آن خواهیم گفت. همچنین در صورت داشتن هرگونه سؤال در مورد مقاله چطوری پاسپورت بگیرم و چه مدارکی لازم دارم می توانید در بخش نظرات مطرح نمایید. همراه ما باشید.

چطوری پاسپورت بگیرم و چه مدارکی لازم دارم

نکاتی درباره دریافت پاسپورت

پاسپورت یک شناسنامه بین‌المللی می‌باشد که اصلیت افراد را مشخص می‌نماید. تمامی اشخاصی که تصمیم برای سفر به خارج کشور دارند باید پاسپورت داشته باشند. اشخاصی که دارای پاسورت یا همان گذر نامه باشند می‌توانند به راحتی به کشورهایی که پاسپورت کشور مبدأ  را مورد قبول پذیرفته‌اند سفر و مهاجرت نمایند. کشورهای مقصد با تکیه بر اطلاعات درج شده در پاسورت افراد را در کشور خود راه می‌دهند. پاسورت تاریخچه طولانی دارد به گفته مورخان اولین پاسپورت تقریباً 500 سال قبل از تولد مسیح صادر گردید است. تمامی اتباع ایرانی باید برای خروج از کشور باید پاسپورت تهیه نمایند. هیچ فردی نمی‌تواند بدون پاسورت به صورت قانونی از کشور خارج شود.

طبق قوانین و مقررات وضع شده پاسپورت باید توسط مسئولان مورد تأیید کشور مقصد صادر گردد. در صورتی که مسئول مربوطه برای اتباع ایرانی پاسپورت صادر نماید، شخص مورد نظر می‌تواند در کشور مقصد هدف سفر و یا به طور کلی مهاجرت نماید.

در ادامه این مقاله بیشتر در مورد چگونگی دریافت پاسپورت صحبت خواهیم نمود. از اینکه همراه ما در این مقاله از برتر مهاجر هستید سپاسگزاریم

چه اشخاصی می‌توانند پاسپورت دریافت نمایند؟

برای دریافت پاسپورت باید سن قانونی داشته باشید. افرادی که حداکثر 18 سال داشته باشند باید از سرپرست خود برای دریافت پاسپورت اجازه اخذ نمایند. اشخاصی که کارت پایان خدمت ندارند باید از سازمان نظام وظیفه اجازه نامه دریافت نمایند. در صورتی نتوانند از سازمان نظام وظیفه مجوز  اخذ کنند، هیچ گونه پاسپورتی برای آن‌ها صادر نمی‌گردد. از دیگر افرادی که نیاز به اجازه برای دریافت پاسپورت خانم های شوهردار می‌باشند. این افراد باید رضایت‌نامه کتبی از شوهر خود دریافت نمایند. برای این دسته از خانم‌ها در صورتی که مورد ضروری پیش بیاید می‌توانند از دادستان شهری که تصمیم دریافت پاسپورت دارند اقدام به اخذ مجوز برای دریافت پاسپورت نمایند.

نکته‌ای که در این قسمت از مقاله خیلی مهم می‌باشد این است که اگر اشخاص پاسپورت خود را به واسطه رضایت نامه از سازمان یا فرد دریافت کرده باشند و آن فرد یا سازمان از رضایت نامه خود صرفه نظر نماید شخص مذکور تا اطلاع ثانوی ممنوع الخروج خواهد بود

چه اشخاصی پاسپورت نمی‌توانند دریافت نمایند؟

بیشترین دلیلی که برای اشخاص پاسپورت صادر نمی‌گردد، داشتن موارد قضایی شخص می‌باشد. در صورتی که مسئولان قضایی حکم ممنوع الخروج شدن فرد را صادر نمایند تا برطرف نشدن مورد قضایی برای شخص تقاضا کننده پاسپورت صادر نمی‌گردد. گفتنی است اشخاصی که در گذشته دارای سو پیشینه در خارج از کشور را داشته  باشند اجازه دریافت پاسپورت را ندارند. از دیگر افرادی که نمی‌توانند پاسپورت خود را دریافت نمایید افرادی هستند که بدهی مالیاتی و عوارض داشته باشند.

 

حالت‌های مختلف پاسپورت

پاسپورت‌ها انواع مختلفی دارد که در ادامه این مقاله هر کدام آن را به اختصار توضیح خواهیم داد.

پاسپورت‌ها در ایران به سه نوع مختلف عادی، دیپلماتیک و خدمت تقسیم می‌شود.

پاسپورت عادی

نام دیگر پاسپورت عادی پاسپورت گردشگری می‌باشد. این پاسپورت با مقاصدی از جمله تفریحی، تحصیلی و تجارت برای شهروندان کشور مبدأ ارائه می‌شود تا به تواند برای اهداف ذکر شده از کشور خارج شوند.

پاسپورت دیپلماتیک

این پاسپورت تنها برای مسئولان عالی رتبه سیاسی صادر می‌گردد. در صورتی برای افرادی این نوع پاسپورت ارائه شود هنگام اخذ ویزا مراحل متفاوتی را باید طی نمایند و ویزای آن‌ها با ویزای افراد عادی تفاوت چشم گیری دارد.

پاسپورت خدمت

قوانین و مقررات وضع شده برای این پاسپورت همانند پاسپورت دیپلماتیک می‌باشد. این پاسپورت با کمی تغییرات برای کارمندان دولتی صادر می‌گردد تا بتوانند سفر کاری خود را بدون هیچ دردسری انجام دهند.

نحوه و مراحل دریافت پاسورت در ایران

در اولین مرحله پس از رفتن به یکی از دفاتر خدمات الکترونیک پلیس باید مبلغ 10.000 ریال بابت فرم و شناسه‌ی پاسپورت باید پرداخت نمایید.

پس از دریافت فرم مربوطه با دستگاه‌های مربوط به پست در این دفاتر مبالغ 37.500 ریال بابت عوارض شهرداری و 750.000 ریال برای نیروی انتظامی باید پرداخت نمایید.

پس از پرداخت مبالغ فوق یک سری مدارکی که در ادامه مقاله ذکر خواهیم نمود از شما خواسته می‌شود. افراد پس از اینکه مدارک را تهیه و ارائه بدهند پرونده آن ها در جریان کار اداری قرار می‌گیرد. پس از تأیید مدارک و اسناد ارائه شده شما می‌توانید پاسپورت خود را دریافت نمایید.

در ادامه مقاله چطوری پاسپورت بگیرم و چه مدارکی لازم دارم شماره حساب‌های شهرداری و نیروی انتظامی ارائه می‌شود

شماره حساب ملی- شهرداری تهران

۳۱۱۱۰۰۰۰۴۸۰۰۶

شماره حساب ملی- نیروی انتظامی

۲۱۷۱۱۵۱۳۰۱۰۰۷

و اما در نهایت برای تحویل پاسپورت خود باید هزینه‌ای حدود 320.000 ریال باید پرداخت نمایید.

نکته: تمامی مبالغ ذکر شده در این مقاله مربوط به اواسط سال 97 می‌باشد.

اسناد لازمه برای دریافت پاسپورت

اصل و کپی شناسنامه (افرادی که فاقد شناسنامه می‌باشند باید تایدیه ثبت احوال دریافت نمایند.)

اصل آخرین گذر نامه (در صورتی که برای بار اولتان نباشد)

یه قطعه عکس ۶×۴ با  شرایط زیر:

  1. عکس باید تمام رخ و رنگی باشد
  2. سفید بودن  پس زمینه عکس
  3. عکس گرفته شده حداکثر برای 180 روز قبل باشد.
  4. استفاده نکردن از عینک، کلاه، کروات و هرگونه زیورآلات و هرگونه آرایش نامناسب موها و ریش و سیبل. همچنین باید پیشانی و گوش ها قابل رویت می‌باشد.
  5. هم رنگ نبودن لباس با پس زمینه عکس
  6. عکس خانم باید حجاب کامل را رعایت نمایند. البته روسری و مقنعه مورد استفاده باید ساده و مشکی و یا رنگ‌های تیره استفاده شود. دخترانی که تا حداکثر 6 سال دارند مجاز هستند که بدون حجاب باشند.

از دیگر مدارک مورد نیاز مجوز محضری برای اشخاصی که حداکثر 18 سال دارند می‌باشد. که این مجوز باید توسط اولیای وی به طور رسمی در دفتر خانه صادر گردد.

اشخاصی 15 سال به بالا دارند عکس دار بودن شناسنامه و داشتن اشتغال به تحصیل و یا دفترچه بیمه اجباری می‌باشد.

نکته: کودکانی که حداکثر 6 سال دارند باید یک قطعه عکس همراه خود داشته باشند.

افرادی که نظامی می‌باشند و در 5 سال اول بازنشستگی خود هستند باید از سازمان حفاظت یگان مربوطه خود نامه دریافت نمایند.

و افراد نظامی که 5 سال از بازنشستگی‌شان می‌گذرد باید اصل و نسخه از کارت کانون بازنشستگان را ارائه دهند(در این حالت نیاز به نامه از سازمان مربوطه ندارند.

 و اما افرادی که هنوز مشغول به خدمت می‌باشند باید یک نامه از حفاظت یگان در خصوص اینکه این سازمان با درخواست شما نظر مثبت دارد باید ارائه دهند

اسنادی که  فقط مختص به خانم‌ها می‌باشد

مجوز رسمی از همسر خود

نکته: خانم‌هایی که مقیم خارج از کشور می‌باشند نیازی به اجازه همسر خود ندارند.

نکته: خانم‌هایی که شوهرشان فوت نمود باید اصل گواهی فوت و اصل شناسنامه باطل شده همسر فوت شده را ارائه دهند. همچنین خانم‌هایی که از همسر خود طلاق گرفته‌اند با اصل طلاق نامه خود را ارائه دهند.

اسنادی که  فقط مختص به آقایان می‌باشد

اصل و یک نسخه از کارت هوشمند پایان خدمت لازم به ذکر است افرادی که مشمول نظام وظیفه می‌باشند باید مجوز کتبی از این سازمان را ارائه دهند.

نکته: آقایانی که سن آن‌ها بیشتر از 50 سال می‌باشد نیازی به ارائه کارت پایان خدمت ندارند.

دانشجویان و دانش آموزان مرد برای دریافت پاسپورت باید از مکانی که تحصیلات خود را در حال گذراندن هستند نامه دریافت نمایند به سازمان نظام وظیفه ارائه دهند.

از اینکه تا انتهای مقاله چطوری پاسپورت بگیرم و چه مدارکی لازم دارم با برتر مهاجر همراه بودید؛ سپاس گذاریم.

همچنین یاد آور می‌شویم در صورتی که سؤال یا ابهامی در مورد مقاله چطوری پاسپورت بگیرم و چه مدارکی لازم دارم می‌توانید در قسمت نظرات اعلام نمایید.

سوالات متداول چطوری پاسپورت بگیرم و چه مدارکی لازم دارم ؟



صفحه اینستاگرام کانال تلگرام
مشاوره رایگان ویزای توریستی:021 88828391