مهاجرت به سوئیس
مهاجرت به سوئیس چه شرایطی دارد؟ هر آنچه که می خواهید درباره مهاجرت به سوئیس بدانید
مهاجرت به سوئیس، امن ترین کشور جهان، در لیست اهداف افراد بسیاری وجود دارد و برای خیلی ها یک رویاست. سوئیس کشور اقتصاد موفق، صلح و تجارت و کوهستان های بلند است. این کشور همواره در جنگ بین کشورها اعلام بی طرفی کرده است و از سال 1815 هیچ جنگی را تجربه نکرده است. به دلیل این ویژگی برجسته مقر سازمان های بین المللی مانند صلیب سرخ و تجارت جهانی در سوئیس قرار دارد. سرانه درآمد هر نفر در سوئیس 39000 دلار یا بالای آن است که جز بالاترین سرانه درآمدهای جهان محسوب می شود. سوئیس یکی از ثروتمندترین کشورهای جهان است و کیفیت زندگی در آن بالاست. در چنین شرایطی بدیهی است که اخذ تابعیت سوئیس افراد زیادی را وسوسه کنند. در این مقاله قصد داریم تمام شرایط مهاجرت به سوئیس را بررسی کنیم.
درباره سوئیس و برنامه های مهاجرتی آن
سوئیس با کشورهای آلمان، اتریش، لیختنستاین، ایتالیا و فرانسه همسایه است. مساحت این کشور 290/41 مترمربع است و کشور کوچکی محسوب می شود. تراکم جمعیت نیز در سوئیس پایین است و در کل 7.5 میلیون جمعیت دارد. تراکم جمعیت در قسمت های شمالی بیشتر است، زیرا نسبت به قسمت های جنوبی کوهستان های کمتری دارد. سوئیس از 26 ایالت تشکیل شده است. این ایالت ها «کانتون» نامیده می شوند.
نوع حکومت سوئیس جمهوری فدرال است و زبان های رسمی که در آن صحبت می شود آلمانی، ایتالیایی، فرانسوی و رومانش هستند. دین اکثر مردم در سوئیس مسیحیت است، ولی حدود 11 درصد از جمعیت اعتقاد به دین خاصی ندارند.
سوئیس 20 دانشگاه معتبر دارد که از میان آنها می توان به دانشگاه مشهور زوریخ اشاره کرد. برخلاف تصور خیلی ها شهرهای ژنو و زوریخ پایتخت سوئیس نیستند، بلکه قطب های اقتصادی آن هستند. پایتخت سوئیس شهر زیبای برن است.
سوئیس جزو کشورهایی است که قوانین مهاجرتی بسیار سختی دارد و جزو کشورهایی است که اخذ تابعیت آن خیلی مشکل و در بسیاری از شرایط ناممکن است؛ بنابراین، مهاجرت به سوئیس کار هر کسی نیست.
هزینه های زندگی در سوئیس
اگر قصد مهاجرت به سوئیس دارید و میخواهید درباره هزینه های آن بدانید باید بگوییم زندگی در سوئیس کم هزینه نیست! برای اجاره یک سوئیت نقلی یک نفره باید به طور متوسط 750 فرانک و برای اجاره یک آپارتمان تک خوابه 45 متری 1300 فرانک اجاره ماهانه ماهانه پرداخت کنید. 100 فرانک هم بابت شارژ گاز و آب و برق به این هزینه اضافه می شود. حتی اگر صرفه جویی کنید ماهانه حداقل 200 فرانک برای خوراک پرداخت خواهید کرد. حق بیمه برای دانشجو 80 فرانک در ماه و در صورت داشتن همراه بین 250 تا 300 فرانک است. برای حمل و نقل تقریبا باید 50 فرانک در ماه هزینه کنید. اگر کل هزینه های ماهانه یک دانشجو در سوئیس را حساب کنیم باید بگوییم این هزینه به طور متوسط 1500 فرانک است.
شیوه های مهاجرت به سوئیس
همه ساله افراد زیادی به دلایل مختلف به کشورهای پیشرفته یا پیشرفته تر از کشور خودشان مهاجرت می کنند. سوئیس هم یکی از کشورهایی است که افراد زیادی رویای مهاجرت به آن را دارند. مهم ترین روش های مهاجرت به سوئیس تحصیل، خرید ملک، سرمایه گذاری و کارآفرینی، ازدواج و یافتن شغل هستند.
مهاجرت به سوئیس از طریق تحصیل
سفارت سوئیس برای تحصیل اقامت دائم نمی دهد. اگر بخواهید در دانشگاه خاصی تحصیل کنید باید بتوانید از آن دانشگاه پذیرش بگیرید. در این صورت می توانید ویزای اقامت بگیرید؛ ولی تنها تا مدت تحصیل می توانید از آن استفاده کنید.
هزینه تحصیل و زندگی در سوئیس خیلی بالاست و چنانچه قصد تحصیل در این کشور را دارید باید این موضوع مهم را در نظر بگیرید. بعد از فارغ التحصیلی هم باید از سوئیس خارج شوید؛ مگر اینکه بتوانید تحصیل را در مقاطع بالاتر ادامه دهید. گزینه بعدی این است که بتوانید یک شغل مناسب برای خود پیدا کنید و پس از پایان دوره تحصیلی ویزای اشتغال دریافت کنید.
مهاجرت به سوئیس از طریق خرید ملک
خرید ملک در گذشته باعث اخذ اقامت دائم بیشتر کشورهای اروپایی می شد، اما در مورد مهاجرت به سوئیس چنین روشی خیلی سخت جواب می دهد. خرید ملک به تنهایی برای اخذ اقامت دائم جهت مهاجرت به سوئیس کافی نیست و فقط یک شانس بیشتر محسوب می شود. اگر شما حداقل 5 سال در سوئیس اقامت داشته اید و از شرایط مالی خوبی برخوردار هستید، خرید ملک هم به آنها اضافه می شود تا حداقل شرایط مورد نیاز برای اخذ اقامت دائم در سوئیس فراهم شود.
مهاجرت به سوئیس از طریق کارآفرینی و سرمایه گذاری
به جرات می توان گفت یکی از روش های ایده آل برای مهاجرت به سوئیس و اخذ اقامت دائم آن، کارآفرینی در این کشور است. برای کارآفرینی شما باید سرمایه کافی، تجربه، علاقه و یک ایده کاملا خلاق داشته باشید. کسب و کار پیشنهادی شما باید آنقدر قوی باشد که دولت سوئیس اطمینان حاصل کند که این تجارت متفاوت از تجارت های دیگر خواهد بود و کشور سوئیس سود زیادی خواهد برد. در این صورت می توانید در اسرع وقت اقامت دائم بگیرید. مزایای این روش خیلی خوب است. شما حتی می توانید تجارت خود را توسعه دهید و با دیگر کشورهایی که عضو شینگن هستند روابط تجاری داشته باشید.
شرایط تاسیس شرکت و فراهم کردن امکان مهاجرت به سوئیس این صورت است که در درخواست ویزای خود موضوع کارآفرینی را مطرح و اساسنامه شرکت را به صورت تنظیم شده بفرستید. اساسنامه باید اطلاعاتی مانند محلی که برای شرکت در نظر دارید، نام مدیران، کارکنان و سهامداران، حداقل سرمایه اختصاص داده، حیطه کاری شرکت را داشته باشد. یک قبض تلفن مربوط به آدرس تعیین شده هم باید ارائه شود. این اطلاعات باید کاملا درست باشد که شما بعدا بتوانید این اطلاعات را اثبات کنید. چون هزینه تاسیس شرکت در سوئیس بالاست، بهتر است در ابتدا شرکت مورد نظر شراکت و مسئولیت پایین داشته باشد. در این صورت مالیات کمتری نیز پرداخت خواهید کرد و می توانید تسهیلات و وام هم دریافت کنید. وقتی 5 سال از ثبت شرکت و فعالیت کاری شما در سوئیس بگذرد می توانید اقامت دائم دریافت کنید و مهاجرت به سوئیس قطعی شود.
مهاجرت به سوئیس از طریق تخصص یا کار
اخذ اقامت سوئیس به علت کار و تخصص دو حالت دارد که روش اول را در بخش اخذ اقامت تحصیلی اشاره کردیم. در این روش پس از تحصیل در سوئیس می توانید کار پیدا کنید و پس از چند سال زندگی و کار اقامت دائم دریافت کنید.
روش دوم این است که شما از یک تخصص خاص برخوردار باشید و یک کارفرما در سوئیس از شما برای کار در شرکت خود دعوت کند تا بتوانید برای مهاجرت به سوئیس اقدام کنید. معمولا افرادی که مدارج بالای تحصیلی دارند واجد این شرایط می شوند. البته یک شهروند سوئیسی به راحتی نمی تواند به علت تخصص شما برای شما دعوت نامه کاری بفرستد. شهروندان سوئیسی همیشه در اولویت هستند؛ بنابراین، کارفرما ابتدا باید درخواست کار خود را 3 ماه پشت سرهم در روزنامه های سوئیس منتشر کند. چنانچه هیچ شهروند سوئیسی داوطلب انجام این شغل نباشد آگهی باید به مدت 3 ماه در اتحادیه اروپا منتشر شود. اگر حتی در این شرایط متقاضی کار مورد نظر پیدا نشد، کارفرما می تواند درخواست کاری فردی از سایر کشورهای جهان را بپذیرد و برای او دعوتنامه ارسال کند. در این حالت کارفرما مخارج و حقوق فردی را که به او دعوتنامه فرستاده است می پذیرد؛ اما حتی اگر شما توسط این کارفرما استخدام شوید اقامت شما دائم نخواهد بود. برای اخذ اقامت دائم باید 5 سال از زندگی و کار شما در این کشور بگذرد.
مهاجرت به سوئیس از طریق ازدواج
ازدواج نیز یکی از شیوه هایی است که با آن می توانید اقامت دائم سوئیس را دریافت کنید؛ اما مهاجرت به سوئیس از طریق ازدواج نیز روال قانونی خاص خود را دارد. شما باید قوانین سوئیس را بپذیرید و در هنگام ازدواج مجرد باشید چون چندهمسری در این کشور غیرقانونی است. اداره ثبت احوال در شهری که ازدواج می کنید باید ازدواج را ثبت کند. همچنین، شهرداری نیز باید آن را ثبت کند.
حداقل سن ازدواج برای پسران در سوئیس 17 و برای دختران 16 سال است. اگر 5 سال از اقامت شما در سوئیس و 3 سال از زندگی شما با یک تبعه سوئیسی گذشته باشد می توانید برای اخذ تابعیت این کشور اقدام کنید.مهاجرت به سوئیس
انواع ویزای سوئیس
سوئیس از کشورهای عضو شینگن است و ویزای آن نیز از نظر شینگن به انواع زیر دسته بندی می شود:
ویزای A(ترانزیت):
اگر قرار باشد که شما به کشوری سفر کنید که برای رسیدن به آن باید از چند کشور رد شوید، پرواز شما یا مستقیم خواهد بود یا اتصالی. اگر پرواز شما اتصالی باشد به معنای این است که شما نمیتوانید از کشور خود به کشور مقصد به طور مستقیم پرواز کنید و ناچار هستید در برخی کشورها فرود کنید و از فرودگاه آن کشور دوباره به کشور دیگر پروار کنید. حال اگر یکی از این کشورها سوئیس باشد شما به ویزای A نیاز دارید تا بتوانید چند ساعت در فرودگاه باشید. توجه داشته که با این ویزا شما نمی توانید از فرودگاه خارج شوید و فقط می توانید تا تعویض پرواز در آنجا منتظر باشید.
ویزای B (عبور):
با این ویزا شما میتوانید در فرودگاه سوئیس از هواپیما پیاده شوید و از طریق زمینی هم به سایر کشورهای عضو شینگن بروید.
ویزای c(شینگن):
اگر شما به قصد دیدار با خانواده، انجام درمان پزشکی، ماموریت کاری و غیره به سوئیس بروید این ویزا را دریافت می کنید. مدت زمان ویزای C حداکثر 3 ماه است.
ویزای D(ملی):
این ویزا به کسانی داده می شود که قرار است بیش از 3 ماه در سوئیس اقامت داشته باشند. این ویزا معمولا توسط بازرگانان و تاجران اخذ می شود تا در طول سال بتوانند چندین بار از آن استفاده کنید.
اخذ هیچکدام از ویزاهای گفته شده به معنای اخذ اقامت و امکان مهاجرت به سوئیس نیست. چنانچه می خواهید بیشتر از سه ماه در سوئیس یا هر کشور دیگر عضو شینگن بمانید دیگر به ویزا نیاز ندارید و باید از طریق سفارت درخواست اقامت بدهید. همچنین نمی توانید ویزای 3 ماهه خود را تمدید کنید. اگر سه ماه در شینگن بوده اید برای اخذ ویزای مجدد باید 3 ماه خارج از شینگن باشید. مهاجرت به سوئیس
دیدگاه های این مطلب
عالیه حرف ندارم
نظر خودتان را ارسال کنید