20 درصد تخفیف ثبت نام لاتاری: dv2025

پکیج آموزش مهاجرت برتر مهاجر

میخوای مهاجرت رو یاد بگیری و بدون وکیل خودت کاراتو انجام بدی و بری ؟

پکیج ما انتخاب خوبی میتونه برات باشه

پکیج آموزش مهاجرت برتر مهاجر مشاهده پکیج

اخذ پاسپورت کشور های مختلف

معرفی انواع پاسپورت (ویزا)  و شرایط مورد نیاز برای اخذ آن
برای خروج از کشور و وارد شدن به خاک یک کشور دیگر اگر قصد دارید یه مدت برای تحصیل، کار یا تفریح به یکی از کشورهای خارجی سفر کنید ، قبل از خرید بلیط هواپیما و رزرو هتل، باید مدارک مورد نیاز رو آماده کنید .

اولین مدرک مورد نیاز برای خروج از کشور، پاسپورت یا گذرنامه است. علاوه بر ارائه ی مدارک مورد نیاز برای صدور پاسپورت، برخی از قوانین و شرایط رو باید بدونین. در ادامه قصد داریم درباره ی انواع گذرنامه و شرایط دریافتشون رو بگیم.

پاسپورت

تاریخ نشون میده که اولین گذرنامه ها مربوط به 450 سال قبل از میلاد مسیح بوده و در اواخر قرن نوزدهم گذرنامه های فعلی بوجود اومدن و در تمام دنیا مورد استفاده قرار می گیرن. ایران هم از این امر مستثنی نبود و یکی از اصلی ترین مدارک برای خروج از کشور رو پاسپورت یا گذرنامه در نظر میگیره. به طوری که طبق ماده دوم فصل اول کلیات قانون گذرنامه، تمام اتباع ایرانی برای خروج از ایران باید مدارک مورد نیاز که هویت و تابعیت ایرانی رو نشون بده ارائه بدن و پاسسپورت دریافت کنن.

لازمه بدونین، در ماده 5 و 14 قانون گذرنامه، بیان شده که، بازرسی گذرنامه و مدارک مورد نیاز برای خروج مسافر از کشور در مرز، بر عهده ی شهربانی کل کشور و در صورت عدم وجود شهربانی، ژاندارمری کل کشور این مسئولیت رو برعهده دارن.

شرایط اخذ پاسپورت

انواع گذرنامه ی ایرانی
طبق قانون مصوب 1351، گذرنامه های ایران به سه دسته ی کلی تقسیم شدن که عبارتند از:

گذرنامه ی سیاسی
در صورتی که مقامات سیاسی قصد خروج از کشور رو دارن، میتونن به همراه همسر، این نوع گذرنامه رو دریافت کنن. سیاست های اخذ این نوع گذرنامه با گذرنامه ی افراد عادی فرق داره.

گذرنامه عادی (توریستی)
افرادی که قصد دارن برای تحصیل، گردشگری یا تجارت، با خرید بلیط هواپیما به خارج از کشور سفر کنن، باید برای دریافت گذرنامه عادی اقدام کنن. این نوع گذرنامه، در خارج از کشور توسط ماموران کنسولی وزارت امور خارجه و در داخل کشور توسط ماموران نیروی انتظامی صادر میشه.

گذرنامه خدمت
کارکنان دولت که برای انجام ماموریت های کاری به خارج از کشور سفر می کنن، باید گذرنامه خدمت دریافت کنن. این نوع گذرنامه از وزارت خانه ای که شخص در اون شاغل هست صادر میشه و قوانین مشابه با صدور گذرنامه سیاسی دارن.

انواع گذرنامه

چه کسانی نمی تونن گذرنامه دریافت کنن؟
حتما تا بحال با واژه ی ممنوع الخروج برخورد کردین و بارها شنیدین، افرادی که بلیط هواپیما خریدن و در فرودگاه متوجه میشن ممنوع الخروج هستن. دولت های مختلف بر اساس قوانین مصوب، برخی از شرایط رو برای خروج افراد تعریف میکنن. افرادی که مشمول قوانین خروج از کشور نیستن، اصطلاحا ممنوع الخروج هستن و اجازه ی دریافت پاسپورت و خروج از کشور رو ندارن. طبق قوانین جمهوری اسلامی ایران، افراد زیر امکان دریافت پاسپورت ندارن:

* افرادی که به طور قطعی بدهکاری مالیاتی دارن یا بدهکاری شون طبق قوانین سازمان ثبت اسناد و دادگستری به اثبات رسیده

* افرادی که در سفرهای قبلی به خارج از کشور بخاطر کلاهبرداری، سرقت و غیره سوء پیشینه دارن.

* مقامات قضایی کشور بر اساس قانون، اجازه ی خروج به برخی از افراد رو نمیدن. لیست افراد ممنوع الخروج به صورت کتبی اعلام میشه.

* افرادی که اجازه ی خروج از کشور آنها توسط افراد دیگه (پدر، همسر و ..) لغو شده

* افرادی که خروجشون از کشور با مصالح جمهوری اسلامی مغایرت داشته باشه

خرید بلیط هواپیما

چه کسانی می تونن گذرنامه دریافت کنن؟
اون دسته از افراد و شهروندانی که شرایط ممنوع الخروج بودن رو ندارن، با داشتن برخی از شریط می تونن برای اخذ پاسپورت اقدام کنن. تعدادی از این شرایط عبارتند از:

* افراد زیر 18 سال، برای دریافت گذرنامه، نیاز به اجازه نامه ی محضری از ولی یا شخصی که به عنوان قیم معرفی شده، میتونه پاسپورت دریافت کنه

* سربازان و افراد مشمول وظیفه برای دریافت پاسپورت، باید مجوز کتبی از سازمان نظام وظیفه ی عمومی دریافت کنن و شرایط دریافت پاسپورت برای سربازان رو داشته باشن.

* خانم های متاهل در صورت همراه داشتن اجازه نامه از همسر، اجازه ی دریافت گذرنامه و خروج از کشور رو دارن

* خانم هایی که همسرشون فوت شدن، برای دریافت گذرنامه باید گواهی فوت یا شناسنامه ی باطل شده ی همسر رو ارائه بدن

* افرادی که با اجازه ی شخص یا سازمان موفق به اخذ پاسپورت شدن، در صورت مخالفت سازمان یا فردی که اجازه ی صدور پاسپورت رو داده، نمی تونن از کشور خارج بشن.

دریافت گذرنامه

برای همراهان چطور پاسپورت صادر میشه
درسته که هر شخص بالای 18 سال میتونه گذرنامه به صورت مجزا دریافت کنه، اما اعضای خانواده در صورت تمایل می تونن همگی با هم گذرنامه دریافت کنن. در این صورت نام همسر و کودکان زیر 18 سال به عنوان همراه در گذرنامه ی سرپرست خانواده ثبت میشه. در این شرایط امکان اینکه هر کدوم از اعضای خانواده به صورت مجزا از گذرنامه استفاده کنن، وجود نداره.

 

نظر خودتان را ارسال کنید