مهاجرت به کویت
مهاجرت به کویت؛ آیا مهاجرت به کویت برای ایرانیان امکان پذیر است؟
مهاجرت به کویت از سالهای پیش در بین ایرانیان مرسوم بوده است و افراد زیادی برای کار به این کشور مهاجرت می کردند. در حال حاضر هم به علت برخی مشکلات اقتصادی خیلی ها به کشورهای خارجی مهاجرت می کنند؛ اما آیا مهاجرت به کویت هنوز هم امکان پذیر است؟ در این مقاله قصد داریم تمام شرایط ممکن برای مهاجرت به کویت را بررسی کنیم.
درباره کویت
کویت در غرب آسیا قرار دارد و با ایران مرز مشترک آبی دارد. دینار کویت پس از دلار آمریکا با ارزش ترین پول شناخته می شود. کویت با کشورهای عراق و عربستان سعودی همسایه است. نوع حکومت در کویت امیرنشین است. نام کویت از قلعه ای به نام کوت گرفته شده است. دین مردم کویت اسلام و زبان رسمی آن عربی است.
در سال های اخیر واردات کویت رشد 44 درصدی و صادرات آن رشد 88 درصدی داشته است. اقتصاد خوب، چشم اندازهای گردشگری زیبا و وسیع و فرصت های شغلی باعث می شود افراد زیادی قصد مهاجرت به کویت را داشته باشند. جالب است بدانید که حدود دو سوم جمعیت کویت را مهاجران تشکیل می دهند.
کویت پنجمین کشور جهان از لحاظ منابع نفتی است و فراورده های نفتی آن 95 درصد از درآمد صادراتی و 80 درصد از درآمد دولت را شامل می شود. از لحاظ گرانی کویت رتبه 134 را در جهان دارد و از میان سایر هزینه ها، هزینه پوشاک گرانترین است زیرا از کشورهای خارجی وارد می شود. نرخ تورم در چند سال اخیر در کویت 11 درصد بود که اکنون بسیار پایین آمده است و باعث کاهش هزینه های زندگی شده است.
روابط بین ایران و کویت و نقش آن در مهاجرت به کویت
کویت در غرب آسیا قرار دارد و با ایران مرز مشترک آبی دارد. در سال های گذشته ایران و کویت روابط خوبی با هم داشتند و این باعث مهاجرت به کویت، مراودات اقتصادی و اخذ ویزاهای کاری می شد؛ اما این دو کشور دیگر چنین روابطی با هم ندارند. این موضوع باعث شده است که کشور کویت حتی برای گردشگری ایرانیان هم به سختی و گاهی اصلا ویزا صادر نمی کند و مهاجرت به کویت مشکل می شود.
شرایط استخدام مهاجران خارجی در کویت
شرکت های کویتی و شرکت های چندملیتی فعال در کویت مهاجران خارجی را استخدام می کنند. امکان کار در بخش دولتی نیز برای مهاجران وجود دارد. اما اخیرا دولت کویت قانونی را وضع کرده است که افراد بالای 50 سال نمی توانند در بخش دولتی استخدام شوند؛ بنابراین فقط مهاجران جوان شانس دریافت شغل های دولتی را دارند.
اگر قصد مهاجرت به کویت را دارید باید بدانید که فرصت های شغلی در سال های اخیر برای مهاجران رو به کاهش بوده است. این موضوع به علت تصمیم دولت برای جذب بیشتر افراد بومی در مشاغل عالی بوده است. همچنین، در ماه مارس سال 2013 دولت کویت برنامه کاهش مهاجران را به کار گرفت و اعلام کرد که تعدا مهاجران را در 10 سال آینده به 1 میلیون کاهش خواهد داد. با این وجود هنوز هم افرادی که مدرک و تجربه کاری مناسب دارند می توانند در کویت فرصت شغلی پیدا کنند.
آیا مهاجرت به کویت برای ایرانیان غیرممکن است؟
صدور ویزا توسط سفارت کویت در ایران در حال حاضر بسیار سخت است. اما اگر شما خویشاوندی در کویت داشته باشید می توانید از آنها دعوت نامه دریافت کنید و این می تواند شانس بسیار خوبی برای اخذ ویزای کویت باشد. البته این دعوتنامه تنها به سفرهای گردشگری محدود نمی شود. چنانچه در کویت یک شریک تجاری داشته باشید او هم می تواند برای شما دعوتنامه بفرستد تا بتوانید ویزا دریافت کنید و اقدام به مهاجرت به کویت کنید؛ اما دعوتنامه باید رسمی باشد.
مهاجرت به کویت از طریق ویزای کاری
کویت از لحاظ اقتصادی شرایط عالی دارد و این موضوع باعث می شود مهاجرت به کویت برای خیلی ها یک هدف ایده آل باشد. درآمدی که یک کارگر در کویت کسب می کند می تواند با درآمد یک فرد عالی رتبه در ایران برابری کند. اخذ ویزای کاری کویت به افراد امکان می دهد که بتوانند چند سال در این کشور ثروتمند مشغول کار شوند. تا زمانی که فرد مهاجر همچنان در کشور کویت مشغول به کار باشد ویزای کاری او در صورت نیاز تمدید می شود. نکته مهم این است که دریافت ویزای کاری باعث نمی شود مهاجران بتوانند تابعیت کشور کویت را اخذ کنند. یک شهروند کویتی امکانات زیادی از دولت کویت دریافت می کند و این باعث ی شود دولت به هر کسی تابعیت ندهد.
گرچه یکی از شیوه های مهاجرت به کویت اخذ ویزای کاری است، اما هر کسی نمی تواند به راحتی آن را دریافت کند و در کل کار سختی است. تا زمانی که خود شهروندان کویتی بتوانند در یک موقعیت کاری مشغول شوند آن کار به مهاجران داده نمی شود.
ویزای کاری به هیچ عنوان توسط سفارت کویت برای ایرانیان صادر نمی شود، حتی اگر دعوتنامه معتبر داشته باشید! حتی کسانی که قبلا توانسته اند برای مهاجرت به کویت ویزای کاری دریافت کنند در تمدید آن با مشکل روبه رو می شوند.
مهاجرت به کویت از طریق دعوتنامه
گرچه کویت کشور بسیار سخت گیری برای اخذ ویزای کاری است، یک روش تقریبا ممکن برای اخذ ویزای آن یافتن یک کارفرمای کویتی و گرفتن دعوتنامه از او است. اگر می خواهید مهاجرت به کویت را با این روش انجام دهید می توانید به سایت های کاریابی کشورهای حوزه خلیج فارس مراجعه کنید و بر حسب مهارت خود یک کارفرمای کویتی پیدا کنید و با او در ارتباط باشید. سایت های Bayt. Com، Kw. Indeed.com و Gulftalent.com جزو این سایت ها هستند. اگر شما بتوانید به این طریق ویزای کاری بگیرید و در کویت مشغول شوید تحول بزرگی در وضعیت اقتصادی تجربه خواهید کرد.
مهاجرت به کویت از طریق ازدواج
اگر کسی بتواند با یک شهروند کویتی ازدواج کند کشور کویت به او ویزا می دهد. اگر یک زن کویتی با یک فرد خارجی ازدواج کند از او مبلغی به عنوان مهریه دریافت می کند؛ اما این قانون نیز مشمول ایرانیان نمی شود و تنها مردان ساکن کشورهای عربی حوزه خلیج فارس می توانند با زنان کویتی ازدواج کنند. زنان کویتی هم باید مطلقه باشند. در واقع دولت کویت سعی دارد افراد مهاجر را تشویق کند تا با زنان مطلقه کویتی که بیشتر از 35 سال سن دارند ازدواج کنند و حتی برای این کار جایزه نقدی هم پرداخت می کند.
انواع ویزای کویت
گرچه هر بازدید کننده ای برای ورود به کشور کویت باید ویزا داشته باشد اما اتباع کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس از این قانون مستثنی هستند. سیستم مهاجرتی این کشور مبتنی بر حمایت مالی است و هر فردی که وارد کویت شود باید از طرف یک شرکت یا یک ملیت ساپورت شود. اگر فرد مهاجر قوانین را نقض کرد علاوه بر خودش فرد حامی نیز مسئول است. انواع ویزای کویتی به قرار زیر است:
-
ویزای کوتاه مدت برای مهاجرت به کویت
این ویزا در واقع یک ویزای توریستی است و حداکثر روزی که یک توریست می تواند با این ویزا در خاک کویت اقامت کند 30 روز است. ویزای کوتاه مدت در طی 2 روز کاری صادر می شود و اتباع 70 کشور می توانند آن را دریافت کنند. آمریکا و کشورهای عضو اتحادیه اروپا می توانند پس از ورود به کویت ویزای کوتاه مدت دریافت کنند، اما کرواسی، ژاپن و استرالیا جزو این کشورها نیستند. توجه داشته باشید که هیچ مهاجری نمی تواند با این ویزا در کویت مشغول کار شود.
-
ویزای بلند مدت
کسانی که برای کار و زندگی قصد مهاجرت به کویت را دارند باید این ویزا را دریافت کنند. در کویت به این ویزا (Iqama) گفته می شود. ویزای بلند مدت فقط زمانی قابل دریافت است که یک سازمان دولتی یا یک شرکت خصوصی به شما پیشنهاد کار بدهد. روال کار به این صورت است که کارفرمای کویتی به منظور استخدام نیروی کار خارجی و به نمایندگی از او اقدام به کسب ویزای اقامت در کویت می کند. سپس، گواهی NOC به متقاضی ارائه می شود تا بتواند به کشور کویت وارد شود. اخذ ویزای اقامت واقعی پس از ورود به خاک کویت به متقاضی داده می شود. برای اخذ این ویزا متقاضی باید یک گواهی پزشکی کامل ارائه دهد. آزمایش های ایدز، هپاتیت و سل جزو آزمایشاتی است که حتما باید در گواهی پزشکی این شخص وجود داشته باشد. پس از اینکه شخص متقاضی ویزای اقامت را دریافت کرد می تواند برای دریافت کد شناسایی شخصی اقدام کند. این کد باید تا 30 پس از دریافت ویزای اقامت اخذ شود.
-
ویزای مربوط به خانواده مهاجران
وقتی فرد مهاجر توانست اقامت کویت را کسب کند می تواند حامی خانواده اش باشد و آنها را به کویت بیاورد تا هم در کویت کار کند و هم در کنار خانواده زندگی کند. این کار برای مهاجرانی ممکن است که حداقل درآمد آنها در ماه 1500 تا 2100 دلار باشد. اخذ ویزاهای وابسته نیز مانند اخذ ویزای اقامت است و صدور ویزای واقعی پس از ورود افراد به خاک کویت امکان پذیر می شود. همان معاینات پزشکی نیز که در قسمت قبل گفته شد برای افراد خانواده الزامی است.
خلاصه گیری
با این اوصاف به نظر می رسد تنها راه اخذ ویزا و مهاجرت به کویت دریافت ویزای کاری باشد. در کل مهاجرت به این کشور ثروتمند برای ایرانیان یا بسیار مشکل یا تقریبا غیرممکن است. حتی شاید اخذ ویزای بسیاری از کشورهای اروپایی از اخذ ویزای کویت راحت تر باشد
دیدگاه های این مطلب
سلام من۳۵ساله لیسانس هتلداری ازتهران میباشم مجردم چگونه میتوانم درهتلهای کویت کارپیداکنم
باسلام.اینجانب دکترای دندانپزشکی دارم.دارای تجربه ۲۵ سال کاردراین رشته دارم.واکنون با کوله باری ازتجربه دراین رشته میخوام واردکشورکویت بشم.این برای انها یه سرمایه نیست.کسیکه بیادبه مردمشان خدمت کنه.ایادولت کویت نمی پذیرد.لطفا همکاری بفرمایی.متشکرم
سلام علیکم من چطور میتونم کار پیدا کنم .. نقاشی ساختمان . کار با کامپیوتر .. سابقه ۱۵ سال در بایگانی اداره... تشکر
نظر خودتان را ارسال کنید