5 مانع بزرگ در مسیر اجرای برنامه مهاجرتی ترامپ
5 مانع بزرگ در مسیر اجرای برنامه مهاجرتی ترامپ که مشاوران رئیسجمهور منتخب دونالد ترامپ برای تحقق وعدههای کمپین انتخاباتیاش در زمینه سرکوب مهاجرت غیرقانونی و اصلاح قوانین مهاجرتی، با موانع متعددی روبرو خواهند شد. در اینجا پنج چالش اصلی پیش روی دولت جدید شرح داده شده است:
انباشت پروندههای دادگاههای مهاجرت؛ یکی از 5 مانع بزرگ در مسیر اجرای برنامه مهاجرتی ترامپ
اکثر مهاجرانی که به طور غیرقانونی در ایالات متحده حضور دارند، بدون برگزاری جلسه دادگاه مهاجرت نمیتوانند اخراج شوند. در این دادگاهها، آنها فرصت دارند درخواست پناهندگی یا روشهای دیگری برای ماندن در کشور ارائه دهند. اما دادگاههای مهاجرت به حدی پرکار هستند که جلسات آنها تا سال ۲۰۲۹ برنامهریزی شده است.
در طول این مدت که مهاجران منتظر جلسات دادگاه خود هستند، به آنها مجوز کار داده میشود که به آنها اجازه میدهد شغلی قانونی در ایالات متحده پیدا کنند. ترامپ و متحدانش معتقدند این فرآیند یکی از عوامل مهمی است که مهاجران را به درخواست پناهندگی در آمریکا ترغیب میکند، حتی اگر پروندههای آنها در نهایت رد شود.
کارشناسان خارجی برآورد میکنند که کنگره باید حدود ۵,۰۰۰ قاضی مهاجرت استخدام کند—در حالی که سیستم فعلی تقریباً ۵۰۰ قاضی دارد—تا بتواند به طور مؤثر به پروندههای موجود و جدید رسیدگی کند.
هزینههای سرسامآور؛ از دیگر موانع بزرگ در مسیر برنامه مهاجرتی ترامپ
ترامپ، رئیسجمهور منتخب، وعده داده است میلیونها مهاجر را اخراج کند که این امر بزرگترین عملیات اخراج در تاریخ ایالات متحده خواهد بود.
در صورت عدم تأمین بودجه قابل توجه برای استخدام قضات بیشتر، دولت ترامپ میتواند اولویتبندی جلسات دادگاه را تغییر دهد و اولویت را به افرادی از کشورهای خاص یا کسانی با سابقه کیفری بدهد. همچنین ممکن است این دولت، فرآیندهایی را سختتر کند که به مهاجران اجازه میدهد جلسات نهایی خود را به تأخیر بیندازند. این تأخیرها معمولاً برای یافتن وکلای مدافع توسط مهاجران درخواست میشوند.
بدون تغییر در قوانین، اکثر مهاجرانی که در دوره ریاستجمهوری بایدن به طور غیرقانونی وارد کشور شدهاند، تا سالها به لحاظ قانونی قابل اخراج نخواهند بود.
انباشت پروندههای دادگاه یکی از 5 مانع بزرگ در مسیر اجرای برنامه مهاجرتی ترامپ است که نیازمند اصلاحات فوری در سیستم قضایی است
2. کمبود مأموران اداره مهاجرت و گمرک (ICE) و تأثیر آن بر برنامه مهاجرتی ترامپ
آژانس مهاجرت و گمرک ایالات متحده (ICE) مسئول دستگیری مهاجرانی است که به طور غیرقانونی در کشور حضور دارند، بازداشت و اخراج آنها. این آژانس تقریباً ۶۰۰۰ مأمور دارد و بودجهای برای بازداشت حدود ۴۰,۰۰۰ مهاجر در هر زمان مشخص در اختیار دارد. با این حال، ناوگان هواپیماهای موردنیاز برای اخراج میلیونها مهاجر به کشورهای مبدأ آنها را به هیچ وجه در اختیار ندارد.
دولت همچنین با مشکل جذب مأموران جدید برای گشتهای مرزی و کمبود افسران پناهندگی مواجه است که برای رسیدگی به درخواستها خارج از دادگاه ضروری هستند.
جمهوریخواهان امیدوارند با استفاده از فرآیندی بودجهای به نام “آشتی”، میلیاردها دلار برای افزایش بودجه ICE و همچنین ساخت دیوار مرزی ترامپ بدون نیاز به آرای دموکراتها تصویب کنند. حتی اگر این بودجه فراهم شود، دولت برای جذب و آموزش مأموران جدید ICE و ایجاد فضای بازداشتگاهی بیشتر به زمان نیاز خواهد داشت.
ترامپ قصد دارد به زودی پس از شروع به کار، وضعیت اضطراری ملی اعلام کند. این اقدام میتواند منابع مالی اضافی را از بودجه وزارت دفاع برای پروژههایی مانند ساخت دیوار مرزی تأمین کند. با این حال، اعضای گارد ملی یا نیروهای دیگر نظامی اجازه انجام دستگیریهای مهاجرتی را نخواهند داشت. در بهترین حالت، آنها میتوانند برای وظایف جنبی، مانند انتقال مهاجران، مورد استفاده قرار گیرند. تام هومان، مدیر مرزی منصوب ترامپ، به وال استریت ژورنال گفته است که پایگاههای نظامی و هواپیماهای ارتش میتوانند به یک کمپین اخراج کمک کنند.
3. مقاومت ایالتهای دموکراتمحور در برابر 5 مانع بزرگ در مسیر اجرای برنامه مهاجرتی ترامپ
مهاجرانی که به صورت غیرقانونی در کشور زندگی میکنند، اغلب در شهرهای بزرگ تحت رهبری دموکراتها مانند نیویورک، شیکاگو، لسآنجلس و دنور متمرکز هستند.
براندون جانسون، شهردار شیکاگو، اخیراً در مصاحبهای با سیانان اعلام کرد که با مقامات مهاجرتی فدرال همکاری نخواهد کرد. او گفت: «قانون بسیار واضح است. مأموران پلیس محلی، مأموران فدرال نیستند.»
مایک جانستون، شهردار دنور، از اخراج محدود مهاجرانی که به صورت غیرقانونی وارد شده و مرتکب جرایم خشونتآمیز شدهاند حمایت کرده است، اما به شدت با اخراجهای گسترده مخالف است. جانستون اعلام کرده که حتی آماده است به زندان برود تا در برابر طرح ترامپ مقاومت کند و دیگران را نیز به اعتراض تشویق کرده است.
در حالی که هنوز امکان دستگیری افراد غیرقانونی در شهرهای تحت رهبری دموکراتها وجود دارد، این کار بدون همکاری محلی بسیار دشوارتر است. یکی از رایجترین روشهای دستگیری توسط آژانس مهاجرت و گمرک ایالات متحده (ICE)، دستگیری افرادی است که هنگام آزادی از زندان، حتی برای تخلفات جزئی، بازداشت میشوند. اما ایالتهای دموکراتمحور به طور گسترده مانع اطلاعرسانی مقامات محلی به ICE درباره زمان آزادی افراد شدهاند. این نوع رویکردهای قانونی که همکاری با مقامات مهاجرتی فدرال را محدود میکند، به عنوان سیاستهای «شهر پناهگاه» شناخته میشوند.
بدون همکاری پلیس محلی، ICE مجبور است مأموران خود را برای ساعتها یا حتی روزها در خارج از زندانها مستقر کند تا فرد موردنظر را پس از آزادی دستگیر کنند. آنها همچنین میتوانند عملیات دستگیری در محلهها انجام دهند، اما مأموران مهاجرتی—برخلاف پلیس عادی—حکم بازداشت ندارند، به این معنی که نمیتوانند برای دستگیری فرد وارد خانه او شوند.
مشاوران مهاجرتی ترامپ، از جمله تام هومان، بهطور علنی درباره قطع کمکهای مالی فدرال و حتی پیگرد قانونی مسئولانی که سیاستهای پناهگاه شهری را اجرا میکنند، صحبت کردهاند.
مقاومت ایالتهای دموکراتمحور در همکاری با سیاستهای مهاجرتی، یکی از 5 مانع بزرگ در مسیر اجرای برنامه مهاجرتی ترامپ است که به چالشهای اجرایی آن افزوده است
4. چالشهای قانونی در مسیر اجرای 5 مانع بزرگ در مسیر اجرای برنامه مهاجرتی ترامپ
یکی از دلایلی که رئیسجمهور دوایت آیزنهاور توانست در دهه ۱۹۵۰ یک برنامه گسترده اخراج مهاجران را اجرا کند، که ترامپ نیز آن را بهعنوان یک مدل معرفی میکند، این بود که تمام افرادی که او قصد اخراجشان را داشت، از مکزیک بودند. اما در چند سال اخیر، مهاجرانی که بهصورت غیرقانونی وارد ایالات متحده میشوند، از تعداد بیسابقهای از کشورها، مانند چین، هند، موریتانی و ازبکستان، آمدهاند.
امروزه ایالات متحده نمیتواند به سادگی مهاجران را به آن سوی مرز برگرداند یا همه آنها را در یک پرواز به مقصدی مشخص بفرستد. اکنون این کشور باید یک فرآیند پیچیده از برنامهریزی پروازها را مدیریت کند، مقصد این پروازهای محدود را تعیین کرده و با دولتهای دیگر درباره زمان و حتی امکان پذیرش این پروازها مذاکره کند.
بسیاری از مهاجران تازه وارد به ایالات متحده از کشورهایی هستند که روابط دیپلماتیک با آنها تیره یا حتی غیرفعال است، مانند ونزوئلا ایران و کره شمالی
قوانین مهاجرت ایالات متحده اجازه میدهد که مهاجران به کشورهای ثالث اخراج شوند اگر کشورهای مبدا آنها حاضر به پذیرششان نباشند، اما جلب موافقت کشور ثالث بسیار نادر است. ترامپ وعده داده است که توافقنامههای “کشور امن” را با کشورهای آمریکای لاتین و حتی آفریقا امضا کند. او در دوره اول ریاستجمهوریاش موفق به امضای توافقی با گواتمالا شد تا پناهجویانی از سایر کشورهای آمریکای مرکزی به آنجا فرستاده شوند، اما این توافق کوتاهمدت بود. در نهایت، فقط حدود هزار نفر واقعاً فرستاده شدند.
عدم همکاری کشورهای خارجی در پذیرش مهاجران بازگشتی، بهعنوان یکی از 5 مانع بزرگ در مسیر اجرای برنامه مهاجرتی ترامپ، فرآیند اخراج مهاجران را پیچیدهتر کرده است
5. چالشهای قانونی
بسیاری از تغییراتی که دونالد ترامپ و استفن میلر، معاون جدید رئیس دفتر و مشاور قدیمی او در امور مهاجرتی، پیشنهاد دادهاند، تنها با تصویب کنگره یا حتی شاید از طریق اصلاح قانون اساسی امکانپذیر است.
یکی از مسائل اصلی که آنها سعی در غلبه بر آن داشتهاند این است که بر اساس قوانین موجود، مهاجران میتوانند حتی در صورتی که بهطور غیرقانونی وارد کشور شده باشند، بهطور قانونی درخواست پناهندگی کنند. ترامپ و حتی بایدن تلاش کردهاند با اجبار پناهجویان به زندگی در مکزیک در حالی که درخواستهایشان بررسی میشود، زندانی کردن آنها، یا وضع قوانین جدید برای رد صلاحیت پناهجویان، این مسئله را دور بزنند. با این حال، تا زمانی که این قانون پابرجا باشد، دولت برای محدود کردن این حق از طرق قانونی با مشکل مواجه خواهد شد.
استفن میلر، مشاور دیرینه دونالد ترامپ، رئیسجمهور منتخب، در سیاستهای مهاجرتی است.
ترامپ همچنین گفته است که میخواهد برخی از دستههای ویزا، مانند دستهای که به شهروندان آمریکایی اجازه میدهد خواهر و برادر بالغ خارجی خود را حمایت کنند یا قرعهکشی ویزای تنوع که بهصورت تصادفی گرین کارت را به افراد کشورهای با سطح پایین مهاجرت به آمریکا اعطا میکند، حذف کند. اما تنها کنگره میتواند دستههای ویزا را ایجاد یا حذف کند و از سال 1990 تاکنون بهطور قابل توجهی این کار را انجام نداده است.
وعده ترامپ برای پایان دادن به حق شهروندی بر اساس تولد، که بر اساس آن هر نوزادی که در آمریکا متولد میشود صرف نظر از وضعیت مهاجرتی والدینش شهروند محسوب میشود، به احتمال زیاد نمیتواند توسط کنگره تغییر یابد—چه رسد به فرمان اجرایی که ترامپ پیشنهاد داده است. اکثر حقوقدانان معتقدند که این موضوع نیاز به اصلاح قانون اساسی دارد که یک فرآیند نادر و دشوار است.
حامیان ترامپ میگویند که اعطای شهروندی بر اساس تولد تفسیر اشتباهی از متمم چهاردهم قانون اساسی است که به قرن نوزدهم بازمیگردد و بخشی از آن شهروندی کامل را به بردگان آزادشده اعطا کرد. جدیدترین متمم قانون اساسی در سال 1992، بیش از 200 سال پس از پیشنهاد اولیهاش تصویب شد.
در تمام این موارد، مشاوران ترامپ گفتهاند که او امیدوار است با صدور سیاستهایی که میداند غیرقانونی یا حتی خلاف قانون اساسی هستند، محدودیتهای قانون را به چالش بکشد و دیوان عالی، که تحت سلطه محافظهکاران است، را به تصمیمگیریهای متفاوت ترغیب کند.
چالشهای قانونی پیرامون اصلاح قوانین مهاجرتی، یکی دیگر از 5 مانع بزرگ در مسیر اجرای برنامه مهاجرتی ترامپ است که روند اجرایی را دشوار میکند.